2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2020. Június 10. 14:00, szerda | Életmód
Forrás: mti

Alena Schillerová pénzügyminiszter a legbefolyásosabb cseh nő

Alena Schillerová pénzügyminiszter a legbefolyásosabb cseh nő

Alena Schillerová pénzügyminiszter a legbefolyásosabb nő Csehországban - írja az amerikai Forbes magazin cseh kiadása szerdai közleményében.

Schillerová a lista élén Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét váltotta fel. Jourová az idén a második helyre szorult. A harmadik helyen Lenka Bradáčová prágai főügyész van, aki korábban hat éven át volt a legbefolyásosabb cseh nő.

A tekintélyes magazin kilencedik alkalommal állította össze a legbefolyásosabb cseh nők listáját. Az első évben, 2012-ben, Madeleine Albright cseh származású amerikai külügyminiszter végzett az első helyen.

Alena Schillerová, aki tagja az Andrej Babiš miniszterelnök vezette kormányzó ANO tömörülésnek, tavaly és tavalyelőtt is a harmadik volt. „Amennyiben az érintett döntéseinek társadalmi hatásait mérjük, akkor pillanatnyilag nincs befolyásosabb cseh nő, mint Alena Schillerová. Egyetlen nő Csehországban sem dönt nagyobb összegről, mint Babiš 1,7 milliárd koronás állami költségvetésének a kezelője" - mutatott rá Petr Šimůnek, a Forbes cseh kiadásának főszerkesztője indoklásában. Úgy látja, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt Schillerová befolyása tovább nőtt és más területekre is kiterjedt.

A cseh Forbes az idén ismét több mint 300 nő tevékenységét kísérte egy éven át figyelemmel. Ezekbőlt állt össze egy 135 fős lista, majd ebből válogatták ki a legbefolyásosabb cseh nőket. A listában többnyire fontos politikai vagy üzleti-kereskedelmi tisztségeket betöltő személyek, menedzserek és cégtulajdonosok vannak, de nem hiányoznak a civil szektor, a kultúra, a sajtó és a sport képviselői sem.

Címkék: Forbes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.