2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Április 05. 12:11, hétfő | Helyi
Forrás: SHMU

Időjárás: Holnap akár havazhat is a nyugati országrészben

Időjárás: Holnap akár havazhat is a nyugati országrészben

POZSONY, április 5. – Mint azt előző cikkünkben megírtuk, ma meleg lesz. Az ország nagy részében a hőmérséklet elérheti a 10-15 Celsius-fokot, a Csallóközben pedig még melegebb lesz.

Kedd reggelre azonban ez nagy valószínűséggel megváltozik, az ország középső és keleti részén havazást jelentenek, sőt hóhullás nyugaton is előfordulhat. Erről a Hidrometeorológiai Intézet adott tájékoztatást. A hidegfront északnyugatról érkezik hétfő este és esőt hoz magával, amely kedd reggelre havazásba fordulhat. „A hidegfront északról, Grönland felől érkezik és jeges, sőt arktikus levegőt tol maga előtt, amely hirtelen hőmérséklet-csökkenéshez vezet,” állítják a meteorológusok.

A szakértők szerint nem csak egy regionális frontról van szó, a lehűlés egész Európát érinti, így a hideg idő akár csütörtök estig is eltarthat. Helyenként hóviharok is előfordulhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.