2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2021. Március 03. 11:15, szerda | Világ
Forrás: The Mainichi

Külföldi nézők nélkül szervezhetik meg az idei Olimpiai Játékokat

Külföldi nézők nélkül szervezhetik meg az idei Olimpiai Játékokat

TOKIÓ, március 3. – A japán kormány megkezdte az előkészületeket a külföldi nézőket nélkülöző Olimpiai Játékok átszervezésére. A végső döntést még ebben a hónapban meghozza az Olimpiai Bizottság.

Az ötletet egyre többen támogatják, ugyanis egyre nagyobb az aggodalom a világjárvány aktuális helyzete miatt. A szervezők továbbra is elemzik egy olyan variáns lehetőségét, ahol csak hazai szurkolók vehetnének részt, valamint az egyes versenyek nézőszámainak megállapítása is folyamatban van.

Míg Nagy-Britannia eszeveszett tempót diktál az oltási stratégia terén, addig más országokban egyre gyakrabban bukkan fel az eredeti vírus mutálódott formája. Ennek következtében a japán kormány a határok megerősítését és a biztonságos belépést tartja elsődleges feladatnak. Az eddig is nagyon szigorú szabályok most még szorosabbak lesznek. Egy kormányközeli forrás így nyilatkozott a Mainichi Shimbun-nak: „A jelenlegi helyzetben nem engedhetünk be külföldi nézőket.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 05. 16:32, szerda | Világ

Szlovákia egyedüli országként utasította vissza a WHO világjárványok megelőzéséről szóló nemzetközi megállapodását

A covid-19 világjárványt követően az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) felkérték, hogy írjon egy megállapodást arról, hogyan kell reagálni, ha a helyzet megismétlődik. A cél a hibák és a mulasztások elkerülése.

2024. Május 22. 19:54, szerda | Világ

Július 4-én tartják a brit parlamenti választásokat

A miniszterelnök a Downing Street 10. szám alatti rezidenciája előtt felszólalva véget vetett a választások időpontjáról, hónapok óta tartó huzavonának.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.