2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 26. 10:49, hétfő | Sport
Forrás: teraz.sk

Lando Norris nyerte a Holland Nagydíjat

Lando Norris nyerte a Holland Nagydíjat

A brit az időmérőt is menyerte, azonban a rajt nem sikerült túl jól a számára, ugyanis Verstappen már az első métereken sikeresen megelőzte.

Lando Norris, a McLaren brit pilótája nyerte a Holland Nagydíjat, az idei F1-es világbajnoki sorozat tizenötödik versenyét. A második helyen a Red Bull-os Max Verstappen végzett, a harmadik a monacói Charles Leclerc lett a Ferrarival.

Norris pályafutása negyedik pole pozíciójából vágott neki a futamnak, de csak először sikerült győzelemre váltania. Ez volt pályafutása második futamgyőzelme, miután az év hatodik versenyén Miamiban is diadalmaskodott. A holland lelátók kedvence, Verstappen számára ez volt pályafutása 200. versenye. A futam után továbbra is 70 pontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát Norris előtt.

A kvalifikáció győztesének, Norrisnak nem sikerült jól elrajtolnia, és az agilis Verstappen azonnal az élre állt. Az első körök ütközésmentesen teltek, és a McLarenek szerencsétlen rajtját csak tetézte, hogy az eredetileg harmadik Piastrit megelőzte Russell is.

Verstappen előnye azonban nem nőtt, és Norris megérezte az esélyt. A 17. körben az első helyért indított támadása még nem jött be, de a következő körben igen, a holland harc nélkül adta át a helyét. A 27. körben Russell túl sokáig időzött a boxban, így elszalasztotta az esélyt, hogy megtámadja Leclerc-et. A versenyt vezető Norris is nem sokkal később állt ki a boxba, és bár a szerelői nem végeztek zökkenőmentes cserét, vissza tudott állni az élre a csere után.

A verseny felénél mintegy 10 másodperc volt az előnye Verstappen előtt, akinek hasonló volt az előnye a harmadik helyezett Leclerc előtt. Ekkor a pályabírók megerősítették Stroll öt másodperces büntetését, amiért túl nagy sebességgel állt ki a boxba. Norris nem hagyta, hogy drámai legyen a vége, és több mint 20 másodperces előnyt épített ki Verstappen előtt. Ezzel az idei szezon legdominánsabb győzelmét aratta. Végül Norris a leggyorsabb körért járó extra pontot is megszerezte.

Az F1-es világbajnoki sorozatból még kilenc futam van hátra. A következő és egyben utolsó európai futamot szeptember 1-jén rendezik Olaszországban.

Forrás: teraz.sk

Címkék: f1, Holland Nagdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.