2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi
Forrás: teraz.sk

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter (Hlas-SD) úgy döntött, hogy lemond. A tervek szerint rövid időn belül beadja lemondását a Szlovák Köztársaság elnökének, Peter Pellegrininek. Elondása szerint Dolinková nem kapta meg a kellő támogatást abban, hogy folytassa az egészségügy javítására kitűzött céljait és intézkedéseit. Ezt egy pénteki sajtótájékoztatón jelentette be. Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

„A jelenlegi felállással és a konszolidációs csomag jóváhagyásával miniszterként nem tudom garantálni, hogy az egészségügyünk jó irányba halad. Vagyis abba az irányba, amelyet a kormány programnyilatkozatában kijelöltünk. Az államháztartás konszolidációját elfogadhatatlannak tartom a szlovák egészségügy számára” - mondta a miniszter asszony.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Dolinková, lemondás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Október 15. 11:49, kedd | Szlovák

Robert Fico: A Hyundai Mobis több mint 170 millió eurót fektet be Nyitranovákban

A kormányfő megígérte a Mobis képviselőinek, hogy a kormány minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az üzem elegendő szakképzett munkaerővel rendelkezzen.

2024. Október 15. 11:26, kedd | Kzélet

Megszűnik az egyik legfontosabb IC-járat

A Pozsony-Kassa vonalon közlekedő IC-járat megszüntetésének oka anyagi hátterű.

2024. Október 07. 17:16, hétfő | Világ

Fico: Szlovákia feltétel nélkül támogatja Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz

Ugyanakkor Fico szerint Szlovákia részt fog venni minden olyan békekonferencián, amelynek célja az Ukrajna és Oroszország közötti háború befejezése.