2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Június 12. 13:59, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Németországban kezdetét veszi a NATO történetének legnagyobb légierőgyakorlata

Németországban kezdetét veszi a NATO történetének legnagyobb légierőgyakorlata

A NATO történetének legnagyobb légierő-manővere kezdődik hétfőn a német légtérben, amelyen két héten keresztül 25 ország mintegy 10 ezer katonája és 250 repülőgépe vesz részt.

Erről a TASR számol be a DPA hírügynökség szerint.

Az Air Defender 2023 elnevezésű, a német Bundeswehr által vezetett manőverek június 23-ig tartanak, és annak gyakorlására összpontosítanak, hogy a NATO-erők hogyan tudnák visszaverni egy keleti agresszor támadását.

Bár a manőverekre az Oroszország és a lehetséges NATO-tagjelölt Ukrajna között dühöngő háború idején kerül sor, a német légierő tisztviselői szerint a gyakorlat ötlete már 2018-ban megfogalmazódott - még Oroszország 2022 februárjában kezdődött nagyszabású ukrajnai inváziója előtt.

A gyakorlatra ráadásul a nyári csúcsidőszakban kerül sor, és a becslések eltérnek a polgári légiforgalom zavarásának mértékét illetően.

Ingo Gerhartz, a német légierő tisztviselője szerint a járatkésések "legfeljebb néhány perces nagyságrendűek" lesznek, míg Matthias Maas, a GdF légiforgalmi irányítók szakszervezetének képviselője szerint a gyakorlat "óriási hatással lesz a polgári légi közlekedésre".

A manőverek közvetlenül három németországi légteret érintenek: Észak-Németország és az Északi-tenger, Kelet-Németország és a Balti-tenger, valamint Délnyugat-Németország egyes részeit.

Forrás: teraz.sk

Címkék: gyakorlat, légierő, NATO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.