2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport
Forrás: teraz.sk

Sinner nyerte a US Open-t

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

Az olasz teniszező, Jannik Sinner pályafutása során először diadalmaskodott a US Open Grand Slam-tornán. A döntőben 6:3, 6:4, 7:5-re nyert a tizenkettedik helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz ellen. Sinner második címét szerezte meg idén a nagy négyesből, miután januárban az Australian Openen is veretlen maradt.

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban. Sinner 3,6 millió dollár adózás előtti bónuszt és 2000 ATP pontot vihet haza Flushing Meadowsból. Fritz nem vetett véget az amerikaiak Grand Slam-győzelemre való várakozásának férfi egyesben, amely egyébként 2003 óta tart, amikor Andy Roddick nyerte a US Open-t.

Sinner a nyitójátékban breakelte Fritz adogatását, és a break megerősítése után 2-0-s előnyre tett szert. Az amerikai 3:2-re fordított, de a következő négy játék az olaszé lett. Sinner türelmesebb volt a hosszabb játékokban, kevesebb ki nem kényszerített hibát vétett. Fritznek alacsony volt az első adogatási százaléka, ami víz volt a malomban Sinner számára, aki az amerikai második szervái után sikerült védekezésbe szorítania ellenfelét.

A második szettben mindkét játékos a kilencedik game-ig tartotta az adogatását. Sinner 5:4-es állásnál, az amerikai három ki nem kényszerített hibája után két bréklabdához és egy szettlabdához jutott. Az elsőt rögtön értékesítette, amikor egy sorozatos fonák keresztlabdát követően a pálya sarkába vezette Fritzet, az amerikai ütőjéről pedig a hálóban kötött ki a labda.

A harmadik szett nyitójátékában Sinner 0:40-es hátrányba került, de aztán zsinórban öt labdát nyert, és megtartotta az adogatását. 3:2-nél két bréklabdát dolgozott ki, de Fritz ezeket hárította, és a következő game-ben, a mérkőzésen először nyerte el Sinner adogatását. A teltházas Arthur Ashe Court közönsége tombolt. Fritz meg tudta erősíteni a bréket, és 5:3-ra vezetett, de Sinner ezután négy játékot nyert zsinórban, és 2:1-re állította be a kölcsönös mérleget az amerikaival. Sinner 12 mérkőzésre nyújtotta győzelmi sorozatát, ugyanis augusztusban a cincinnati Masters 1000-es tornán is a feje fölé emelhette a győztesnek járó értékes trófeát.

Sinner lett az első olasz férfi egyes bajnok a US Openen. „Gratulálok Taylornak a nagyszerű versenyhez. Te és a csapatod nagyszerű munkát végeztek. Csak a legjobbakat kívánom neked a jövőre nézve. Ez a cím sokat jelent nekem, viharos időszakon vagyok túl. Azonban imádom a teniszt, és mindent megteszek azért, hogy a világ legnagyobb pályáin címekért játszhassak. Ezt a címet a nagynénémnek ajánlom, aki nincs jól, nem tudom, meddig lesz még velünk. Mindenkinek szilárd egészséget kívánok. Nem voltak nagy elvárásaim a verseny előtt, de mentálisan erős voltam. Napról napra haladtunk, és végül sikerült megnyernem a címet. Szeretném megköszönni az egész csapatnak a támogatást. Ez a szezon nagyszerű volt számomra. Az Australian Openen elért címvédéssel kezdődött, és még mindig tart” - mondta az olasz a beszédében, mielőtt átvette a trófeát a legendás amerikai Andre Agassi kezéből.

Fritz a döntőbeli vereség ellenére is elégedett volt a tornán nyújtott teljesítményével. „Ez egy csodálatos két hét volt számomra. Gratulálok Janniknak a címhez, nagyszerű meccset játszott. Gratulálok a csapatának is. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a páholyomban is, nagyszerű volt ez az utazás. Köszönöm a szurkolóknak is a támogatásukat. A US Openen amerikainak lenni fantasztikus érzés. Továbbra is keményen fogok dolgozni, és remélhetőleg nem utoljára voltunk itt.”

Forrás: teraz.sk

Címkék: Jannik Sinner, US Open

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.

2024. Augusztus 26. 10:49, hétfő | Sport

Lando Norris nyerte a Holland Nagydíjat

A brit az időmérőt is menyerte, azonban a rajt nem sikerült túl jól a számára, ugyanis Verstappen már az első métereken sikeresen megelőzte.