2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2020. December 21. 13:53, hétfő | Világ

Tokióban száz motoros Mikulás hívta fel a figyelmet a gyermekbántalmazás problémájára

Tokióban száz motoros Mikulás hívta fel a figyelmet a gyermekbántalmazás problémájára

Megközelítőleg száz motoros Mikulás vonult fel Tokió utcáin, hogy felhívják a figyelmet a gyermekbántalmazásra, ami a koronavírus-járvány alatt egyre gyakoribb.

A Harley Santa Club 2008 óta tart decemberben motoros felvonulásokat, amely során ajándékokat is osztanak gyerekeknek. Idén négy gyermekotthonba látogattak el a motorosok, körülbelül négyszáz gyereknek adtak édességet és játékokat. Bár szokás szerint több százan vesznek részt a felvonuláson, a Covid-19 járvány miatt most csak nagyjából százan voltak, és az ajándékozás mellett a gyermekbántalmazás is fókuszba került. „Az idei koronavírus-járvány miatt azt hiszem sok gyermekbántalmazási eset marad rejtve. Nagyon valószínű, hogy szülők a gyerekeiken vezetik le a stresszt, miután elveszítették a munkájukat. Ezért gondoltam különösen fontosnak, hogy megtartsuk a világjárvány alatt is a felvonulást” – nyilatkozott az esemény főszervezője, Mine Takasi. A felmérések szerint a gyermekbántalmazási esetek Japában húsz százalékkal nőttek havonta január és március között az előző évhez képest.

Címkék: jótékonyság, Tokió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 05. 16:32, szerda | Világ

Szlovákia egyedüli országként utasította vissza a WHO világjárványok megelőzéséről szóló nemzetközi megállapodását

A covid-19 világjárványt követően az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) felkérték, hogy írjon egy megállapodást arról, hogyan kell reagálni, ha a helyzet megismétlődik. A cél a hibák és a mulasztások elkerülése.

2024. Május 22. 19:54, szerda | Világ

Július 4-én tartják a brit parlamenti választásokat

A miniszterelnök a Downing Street 10. szám alatti rezidenciája előtt felszólalva véget vetett a választások időpontjáról, hónapok óta tartó huzavonának.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.