2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2023. Április 12. 11:07, szerda | Magyarország
Forrás: teraz.sk

A fehérorosz külügyminiszter Budapestre látogatott

A fehérorosz külügyminiszter Budapestre látogatott

Szergej Alejnyik fehérorosz külügyminiszter kedden Budapestre érkezett, és megbeszélést folytatott Nagy Istvánnal, a magyar agrárminisztérium vezetőjével.

Szerdán találkozik Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel, aki moszkvai látogatásáról tér vissza. Erről a 444.hu számolt be szerdán a BelTA belorusz ügynökségre hivatkozva, jelenti a TASR budapesti tudósítója.

A BelTA emlékeztetett arra, hogy Szijjártó februárban járt Minszkben, ahol megállapodtak a kölcsönös tárgyalások folytatásáról. Az Európai Parlament (EP) ezt követően elfogadott egy határozatot, amelyben bírálta a magyar külügyminisztert, mert minszki látogatása "ellentmond az EU Fehéroroszországgal kapcsolatos politikájának és Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújának" - jegyezte meg a 444.hu.

Alejnik és Nagy keddi találkozójáról csak a fehérorosz hírügynökség számolt be, mondván, hogy a mezőgazdasági együttműködés az egyik fontos téma Magyarország és Fehéroroszország kapcsolataiban.

Az EP felszólította az EU tagállamait, hogy terjesszék ki és erősítsék meg az Unió Fehéroroszország elleni szankcióit, és vegyék fel a szankciós listára mindazokat, akik részt vesznek az ottani rezsim által végrehajtott elnyomásban - beleértve a bírákat, ügyészeket, bűnüldöző és börtönügyi tisztviselőket -, írja a 444.hu.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 31. 08:17, péntek | Sport

NBA: Dončić és Irving 13 év után döntőbe vezette a Dallast

Mindkét dallasi sztár, Luka Doncic és Kyrie Irving egyaránt 36 pontot szerzett, míg a szlovén játékmester 10 lepattanót is hozzátett a bravúros teljesítményhez.

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 27. 11:30, hétfő | Sport

F1: Charles Leclerc diadalmaskodott a Monacói Nagydíjon

Leclerc 2022 júliusa óta először nyert, ezzel pályafutása hatodik győzelmét aratta és először tudott nyerni hazai pályán.